Afspraken – Huisartsenpraktijk Egmond aan Zee – Egmond aan Zee
Admiraal de Ruyterweg 1 1931 VE Egmond aan Zee Tel:072-5061252
Header afbeelding

Afspraken

Telefoon
072-5061252

Receptenlijn
072-5061252, kies 2 in het keuzemenu.

Afspraak maken
Bij voorkeur bellen tussen 8.00 en 11.30 uur

Aanvragen huisbezoeken
Bij voorkeur bellen voor 11.00 uur

Uitslagen
Bij voorkeur bellen tussen 13.30 en 16.00 uur

Spreekuur
8.00-11.00 & 14.00-16.00 uur


Welk spreekuur?

Elke ochtend en middag wordt er in de praktijk spreekuur gehouden. Normaal gesproken maakt u eerst een afspraak via de assistente; een standaard afspraak duurt 10 minuten. Als u denkt meer tijd nodig te hebben kunt u dit aangeven bij de assistente. Eenvoudige vragen kunnen vaak ook telefonisch beantwoord worden. De assistente zal in eerste instantie proberen uw vraag te beantwoorden, indien nodig overlegt zij met de huisarts. Deze belt u zonodig nog dezelfde dag terug. Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen dan kan de huisarts ook een huisbezoek afleggen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Afspraken maken
Om uw en onze tijd zo efficiënt mogelijk in te kunnen delen, werken we alleen op afspraak.
Hoewel wij de hele dag telefonisch bereikbaar zijn, hebben wij een voorkeur voor bepaalde tijden dat u belt voor het maken van een afspraak voor het spreekuur of voor het aanvragen van een huisbezoek. Om een en ander zo soepel mogelijk te laten lopen kan de assistente u vragen waar het precies om gaat. Telefonische vragen lopen ook via de assistente. Zij noteert uw vraag of klacht en vertelt u wanneer u daarover door de huisarts wordt teruggebeld.

Annuleren afspraak
Het kan gebeuren dat u niet kunt komen op de afgesproken tijd. Wij verzoeken u dit dan zo spoedig mogelijk aan de assistente door te geven.

Niet verschijnen op een afspraak zonder afbericht
Indien u niet verschijnt op een afspraak, zonder dat u dit gemeld heeft bij de assistente kunnen wij ertoe overgaan een nota te sturen. Deze nota (15 euro) dient u zelf te betalen en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.  

EHBO
Bij spoedeisende klachten of verwondingen hoeft u niet eerst een afspraak te maken. U kunt direct naar de praktijk komen. Het heeft echter wel onze voorkeur als u van tevoren even belt. Dan kunnen we rekening houden met uw komst.

Andere recepten
Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten hebt of over wil stappen op een ander medicijn. Zulke gevallen zult u altijd moeten overleggen met de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken voor het spreekuur.

Receptenlijn
Voor herhaalrecepten kunt u onze receptenlijn 24 uur per dag bellen; 072-5061252, keuze 2 in het keuzemenu. Als u voor 12.00 uw verzoek doorbelt kunt u uw recept de volgende werkdag bij de apotheek ophalen. De receptenlijn is alleen geschikt om medicijnen te bestellen die u al langer gebruikt.